ONTDEK DE NIEUWE COLLECTIE

X

This Weekend - Museumnacht010

Museumnacht komt er weer aan. Dit weekend openen tal van musea en galleries de deuren tijdens de nachtelijke uren. Dit jaar herontdek je op Museumnacht010 jezelf als Rotterdammer in de stad. Van een artistieke afterparty dat de status quo van het Rotterdamse nachtleven bevraagd tot uiterst leerzame exposities op artistiek hoog niveau. De programmering van Museumnacht010 ontstaat uit het kernaanbod van de Rotterdamse instellingen. Verrassend veel programmering draait dit jaar rondom actuele maatschappelijke thema’s als klimaat, diversiteit, Europa, het mens-centrische wereldbeeld (het antropoceen), gender en Rotterdam zelf. Van part-time preppen voor de klimaatcrisis in The Performance Bar ‘Tijd om je voor te bereiden op het ergste zonder je comfortabele levensstijl op te geven’ tot het ontwerpen van je eigen protestboodschap in Het Nieuwe Instituut onder het mom ‘Make a Move’.


The GoodPeople neemt je graag mee tijdens deze nacht en licht daarom een drietal te kiezen routes uit. De Denker, de Dromer of de Kunstkenner.

De Denker neemt je mee langs een negental locaties. Als Denker heb je altijd je ogen open. Je wilt weten hoe het zit. Wat iemand drijft. De complexe vraagstukken van nu in perspectief zien. Get ready om in het wie, wat, waar, hoe en waarom te duiken. Je ontmoet makers, wisselt van gedachten en vertrekt met een frisse blik naar huis. Tijd voor reflectie. Dans in het Verhalenhuis Belvedere, leer alles over de wederopbouw van Rotterdam in het Oogziekenhuis en hoor welke oplossingen By the Ocean We Unite en Windseeker tegen het grootste zeemonster - plastic - hebben verzonnen in het Martitiem Museum.


In route De Dromer ben je te gast in een andere wereld. Laat je meevoeren door kleuren, vormen, de eenvoud en de scherpte van tal van kunstuitingen. Roze bergen en bruisende watervallen bij TENT Rotterdam, leg jezelf vast in een Rotterdamse omgeving opgetekend door Marco Barbier in Galerie Atelier Herenplaats en leer alles over de mysterie achter de zeven zusters en andere sterren.



De derde route is de route van de Kunstkenner. Kunst zit in alles. Exposities van Alia Faird en Adriano Amaral in de Witte de With Center for Contemporary Art, Onderzoek de relatie tussen beeld, woord en jouw eigen interpretatie door Bas Geerts in de Christian Ouwens Galerie en ga langs Galerie PHOEBUS om daar zelfportretten van kunstenaar Stefnan Gritsch te bekijken.



Om helemaal in de sfeer te komen vind je hieronder een sfeerimpressie van de editie van vorig jaar.


 

Voor meer informatie klik je hier
We geven vijf tickets weg! Je maakt kans op een ticket als je iets voor vrijdag 23:59 koopt online of in-store.