NEW SALE DROP - UP TO 40%

X

ANOTR - een interview

Mocht je deze zomer een festival hebben bezocht dan is de kans heel groot dat je hebt staan dansen op de set van ANOTR. Jesse & Oguzhan, zijn inmiddels uitgegroeid tot een household name binnen de dj wereld. Venues als Ants in Ibiza, Ultra, Awakenings en Tomorrowland hebben ze al gek gedraaid. Vorig jaar hebben ze ook een eigen label opgericht, No Art. Waaronder ze niet alleen zelf muziek uitbrengen, maar ook de kans geven aan andere talentvolle artiesten. Nu, met het Amsterdam Dance Event net achter de rug, werd het tijd om even te zien waar ze heen gaan!

First things first, vertel! Wat houdt jullie op dit moment bezig.

Yoo guys, thanks for having us. Op dit moment zijn wij nog aan het bijkomen van ADE. Daarnaast zitten wij elk mogelijk moment in de studio en zijn wij druk bezig met de voorbereidingen voor ons eerste event, maar daarover later meer. 

Ah, ADE dus! Tof! Wat hebben jullie allemaal gedaan?

Veel meetings, feesten en een hele dope show op zaterdag bij Verknipt x Solid Grooves. ADE is altijd een jaarlijks hoogtepunt. Heel tof om te zien dat de hele stad voor 1 week lang dance ademt.
Daarnaast kwamen al onze vrienden/collega’s over de hele wereld voor één week lang naar Amsterdam.

Hoe is ANOTR eigenlijk ooit begonnen?

ANOTR is begonnen nadat wij al een langere tijd samen hadden gewerkt onder een andere naam. Op het moment dat wij merkte dat het echt serieus begon te worden, kozen wij ervoor om met een schone lei te beginnen, en te focussen op een internationale carrière.

Naast ANOTR hebben jullie ook jullie eigen label, No Art, hoe kwamen jullie erop dit te beginnen?

Wij merken dat wij als artiest zijnde zo vrij mogelijk willen zijn in wat wij maken. Doordat er in de muziek industrie veel labels zijn met een eigen sound en identiteit komt het voor veel artiesten voor, dat je je moet aanpassen aan de smaak van deze labels. Dit werkte niet voor ons dus was de meest logische stap om zelf een label te beginnen om onze eigen identiteit en sound te ontwikkelen.Wat doet No Art?

No Art brengt muziek en kunst dichter bij elkaar. Zo releasen wij maandelijks tracks met daarbij een uniek stuk artwork.
Om dit idee verder uit te bouwen en uit te vergroten organiseren wij ons eerste No Art event. Hier gaan wij de bezoeker creatief verrassen met live art, installation art en een hele sterke muzikale programmering.

Zien jullie de muziek als jullie ‘bijdrage aan de kunst’ of staat die twee werelden compleet los van elkaar?

Muziek is zeker een kunst vorm en zo kijken wij er ook naar. Elke kunstenaar heeft zijn eigen karakter en dat is iets wat zeker terug is te horen in onze muziek.

Jullie hebben gedraaid in de meest bekende clubs en festivals ter wereld. Hebben jullie het ultieme doel al behaald of is er nog een ultiem doel te behalen?

Wij zeggen altijd dat wij pas op 5% zitten van wat wij willen en gaan behalen. Onze carrière heeft vorm genomen doordat wij doelen voor onszelf stellen die onwaarschijnlijk lijken en deze dan toch behalen. Als je alleen klein durft te dromen zul je het grote niet waarmaken.

Na ADE – een compleet zwart gat, of komen er weer snel nieuwe projecten aan? Wij hoorden iets over 24 november….?

24/11/2018 is the big day! Ons eerste event dus dat is iets waar wij erg naar uit kijken. Wij zijn heel druk bezig om voor de bezoeker een unieke ervaring te creëren. Het event zal plaatsvinden in de Claire Amsterdam, één van de meest spraakmakende clubs in Amsterdam.
Naast ons eigen event komen er heel veel dope shows aan. Zo hebben wij een Australië tour eraan komen + shows in Kuala Lumpur & Bangkok. De zomer is dus nog niet helemaal voorbij.