NEW SALE DROP - UP TO 40%

X

DJ Faces by Jos Kottmann

We geven een exemplaar van het boek DJ FACES weg. Het boek is een project van de Rotterdamse fotograaf Jos Kottmann. We verloten het exemplaar onder iedereen die online iets besteld bij The GoodPeople voor 26 oktober! 
Meer over het boek:


Van Chicago, Detroit, New York, Parijs, Londen, Johannesburg en Amsterdam tot Rotterdam. Fotograaf Jos Kottmann (1981) reisde twaalf jaar lang de wereld over om de iconen uit de housescene op de gevoelige plaat vast te leggen. Soms deed hij er wel 9 jaar over om een afspraak te maken met een grote artiest. Toch is het hem gelukt: op donderdag 17 oktober presenteert de bekende Nederlandse fotograaf zijn nieuwe boek ‘DJ Faces’ tijdens het Amsterdam Dance Event. DJ Faces bestaat uit een uitgebreide collectie zwart-witportretten die de krachtige en kwetsbare kant van de grondleggers van de house scene weerspiegelt.

DJ Faces: de ontwikkeling van housemuziek
Soms duurde het jaren voordat de Rotterdamse fotograaf de 110 DJ’s zo ver kreeg om door hem te worden gefotografeerd. Onder meer Carl Cox, Derrick May, Joris Voorn en Sven Väth poseerden voor het boek. Meestal in het hotel, op straat en soms snel in de club voor of na de boeking. ‘’Vaak probeerde ik fotografie te combineren met andere klussen. Soms lukte dat niet en vloog ik echt de wereld over voor die ene foto. DJ Faces toont niet alleen mijn muzikale helden, maar demonstreert ook het proces hoe house music zich heeft ontwikkeld en verspreid over de wereld’’, aldus Kottmann.

Citaten & persoonlijke verhalen
De rauwe zwart-witfoto’s laten de open en pure kant van de DJ’s zien. Ook de citaten en persoonlijke verhalen geven het werk extra lading. Kottmann is erin geslaagd een realistisch beeld neer te zetten van de mensen achter de muziek. Op de cover van DJ Faces is de Amerikaanse muzikant en muziekproducent Osunlade zichtbaar, die DJ Faces beschrijft als ‘a family album of sorts’. Tevens schreef hij – samen met producer en internationaal diskjockey Derrick May – de prologen van het boek.

Jos Kottmann Photography
Op veertienjarige leeftijd begon zijn liefde voor house muziek te ontstaan. Jos Kottmann offerde alles op voor zijn hobby en combineerde dat met zijn opleiding aan de Fotoacademie. Voortaan nam hij overal zijn camera mee naartoe en begon hij met fotograferen op feesten en in clubs. Geen Jos zonder camera, geen feest zonder Jos. Dit vormde de basis voor een website die razendsnel uitgroeide tot hét online platform in de housescene: ‘Love2Party’. Vanaf dat moment stond Kottmann op elke gastenlijst en kreeg hij de kans om diverse DJ’s backstage te ontmoeten na hun gigs. Met sommigen bouwde hij zelfs een nauwe band op, wat je goed terugziet in vele portretten in het boek.

Expositie DJ Faces
Op donderdag 17 oktober lanceert Jos zijn boek en exposeert hij de levensgrote zwart-witportretten in 5&33 Gallery. Dat de expositie en de lancering van DJ Faces plaatsvindt tijdens Amsterdam Dance Event 2019 is uiteraard geen toeval. DJ Faces is vanaf 17 oktober te koop in onze winkel. Van 14 oktober tot 22 november wordt de expositie bij 5&33 Gallery in Amsterdam vertoond.